Wormencursus. Aanvullende informatie

Regelmatig organiseren wij een (verkorte) cursus "Bewust bestrijden van Wormen", inclusief het zelf mestonderzoek doen. Deze cursus duurt één of twee dagdelen en er wordt per keer bekeken waar dat het handigste kan plaatsvinden. 
Heb je interesse? Meld je hier aan voor meer informatie.

Doel van de cursus is om schapenhouders kennis te laten maken met de nieuwe inzichten van wormbeheersing op hun bedrijf. Behalve een stuk theorie over de vele facetten van wormbeheersing, zal het zelf mestonderzoek doen een deel van de cursus vormen. 

Alvast meer lezen?
Leverbot bij Schapen en Geiten (tijdens de cursus ook in gedrukte vorm verkrijgbaar)
Handboek Wormen bij Schapen en Geiten (ook in gedrukte vorm verkrijgbaar in onze webshop, een geheel herziene versie 2017)

Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich inschrijven via het contactformulier op deze website. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Als u een groep bij elkaar wilt brengen om de cursus te verzorgen, neem dan ook contact met ons op over de planning en organisatie. 

Doel van de cursus:
Bewustwording verbeteren, wormbeheersing en correct ontwormen bij schapen, dat wil zeggen:
-  Ontwormen na mestonderzoek (zelf of laten doen)
-  Wormbeheersing door management (omweidingsschema’s, fokkerij)
-  Correct ontwormen (dosering, wormmiddel, apparatuur)
-  Resistentie verminderen

Onderwerpen:
-  De belangrijkste schapenwormen en –ziekten bij lammeren en volwassen schapen
-  Principes van duurzame wormbestrijding
-  Wormmiddelen
-  Praktisch mestonderzoek

Zelf aanschaffen/bestellen voor eerste bijeenkomst:
Botvanger: Sinds juli 2016 is de Botvanger verkrijgbaar om onderzoek naar leverbot-eieren enorm te vereenvoudigen. 
Lees hier meer over de Botvanger
Startersset mestonderzoek met onderzoeks- en verzendmaterialen en het Handboek
Vóór aanvang van de cursus dient de schapenhouder zelf een microscoop te regelen. 

Materialen die je nodig hebt bij het zelf mestonderzoek doen, zijn verkrijgbaar bij Provinos. 
Wil je iets bestellen of heb je vragen? Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons, of kijk in onze webwinkel.

Pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina bestaat niet (meer). Ga naar onze homepage.

EM & probiotica in de schoonmaak

EM & probiotica in de schoonmaak

Sinds Louis Pasteur ontdekte dat het vaak de micro-organismen (microscopische kleine wezentjes) zijn die ons ziek maken, lijden we allemaal in meer of mindere mate aan smetvrees. Natuurlijk heeft grotere hygiëne veel opgeleverd en heeft het onze levensverwachting aanzienlijk verhoogd, maar we zijn daarin wel een beetje doorgeschoten.

Er komen steeds meer geluiden dat vuil ook gezond is. Niet doordat we het immuunsysteem trainen, zoals veelal gedacht wordt, maar omdat we door agressief schoon te maken ook niet meer in aanraking komen met voor ons nuttige micro-organismen, de "good guys".

Door alles altijd grondig te reinigen en ontsmetten, maken we niet alleen alle slechte jongens van kant, maar worden ook de goede jongens weggevaagd. Net als een antibioticum dat doet in ons lichaam, gebeurt dat met wassen en schoonmaken met desinfecterende middelen ook in onze omgeving.

Schoonmaken met probiotica is dus een logische gedachte. Inmiddels zijn er ook veschillende producten op de markt hiervoor. Nee, dat is dus niet Ecover. Ecover is wat mij betreft slechts een klein stapje op de weg naar anders schoonmaken. Met Ecover maak je nog steeds veel van je micro-flora dood, en dat is nou net niet de bedoeling. De volgende stap is namelijk veel belangrijker, je ent tijdens het poetsen goede en gezonde bacteriën die de plek innemen waar normaal de ziekteverwekkers gaan zitten. Na het poetsen zie je dus nog heel lang een na-effect. De producten van GreenXL bevatten naast zeep (schuim) een aantal stammen melkzuurbacteriën voor dit doel. In de EM schoonmaakproducten zitten geen zepen of andere "detergenten" maar uitsluitend een breed scala aan micro-organismen. Dat is dus stap 4 in een gezondere schoonmaak, namelijk de stap waarbij je het schoonmaakmiddel gewoon kunt opdrinken! Herinner je je Loesje nog?

Loesje poster 140128 Zeepsop 480x675 300x213

Interesse? Bestel hier!

EM & probiotica in de persoonlijke verzorging

EM & probiotica in de persoonlijke verzorging

Wat geldt voor de schoonmaak van je omgeving geldt ook voor de hygiëne en schoonmaak van lijf en lichaam. Niet alleen via de voeding je darmen gezondhouden dus, maar ook je huid is van groot belang voor je weerstand. De huid is notabene het grootste orgaan dat we hebben. Probiotica gebruiken in de persoonlijke verzorging ligt dus meer voor de hand dan we lang hebben gedacht. Gelukkig zijn er steeds meer producten beschikbaar die dit mogelijk maken. Douchen zonder gebruik van zeep, dat doen er al velen, maar als je dan toch je haren wilt wassen, voelt het wel fijn om dat met probiotica te doen. Ook handzeep, deo's en badschuim zijn voorhanden.

We werken op dit moment hard aan de inhoud van deze pagina. Excuses voor het ongemak.

EM & gezondheid

 

Bacteriën hebben een slechte reputatie. Onterecht, zo blijkt uit "Allemaal beestjes", geschreven door wetenschapsjournalist Jop de Vrieze, waarin hij beschrijft hoe bacteriën, schimmels, virussen en andere micro-organismen op en in ons lichaam vertoeven. Ze zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid, zo blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek. Jop de Vrieze is ook zeker niet de enige. Steeds meer mensen (h)erkennen de samenhang van micro-organismen in en op het lichaam en onze gezondheid, tot zelfs de gemoedstoestand.

EM (Effectieve Micro-organismen) bieden een enorme kans om gebruik te maken van de werking van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen om plant, dier en mens gezond te maken en te houden. Niet als een alles overstijgend medicijn of wondermiddel, maar door het dier, de mens of de plant in de gelegenheid te stellen zelf de weerstand te verhogen en een gezond evenwicht te handhaven waarbinnen ziekteverwekkers geen klans krijgen. Probiotica dus !

Om gezond te zijn en te blijven hebben we gezonde voeding nodig en een gezonde leefstijl. Gezonde voeding van een gezonde bodem is een eerste stap, maar ook onze persoonlijke verzorging kan een gerichte ondersteuning op dit vlak goed gebruiken, onder andere door probiotica. De speciaal voor consumptie ontwikkelde EM Drink is daar het allerbeste voorbeeld van. Ook in de schoonmaak heeft het gebruik van micro-organismen inmiddels zijn intrede gedaan.

Heel specifiek is de ontwikkeling van EM-X Gold, een frisdrank boordevol antioxidanten en met zeer interessante ervaringen, bijvoorbeeld om de bijwerkingen van een chemokuur af te zwakken. EM-X zorgt ervoor dat vrije radicalen minder schade aanrichten.

Hier vind je nog veel meer info!

We werken op dit moment hard aan de inhoud van deze pagina. Excuses voor het ongemak.

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.
  • Judith van Andel: 06 22 70 81 10
  • Philippe van der Grinten: 06 12 50 80 94
  • Genrayweg 39 5916 NG Venlo
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies