Artikel over de Bokashi bij melkveehouder binnen het DAW

Thieu reed kort geleden de Bokashi uit die we het vorige seizoen maakten. In het kader van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer werd daar verslag van gedaan. Klik hier voor het artikel.
  • Aangemaakt op .

Bokashi Bulletin #4 is Uit!!

Eind oktober werd een vierde Bokashi Bulletin uitgebracht. Er zit sowieso veel beweging in Bokashi land, maar ook de Stikstof-chaos draagt bij aan een discussie hoe we anders en slimmer met onze omgeving kunnen of zelfs moeten omogaan. In dit vierde Bulletin uitgebreid aandacht hiervoor. Ook worden er een aantal voorbeeld projecten besproken. Inmiddels groeit het aantal abonnees gestaag. Klik hier om het 4de Bokashi Bulletin te lezen.
  • Aangemaakt op .

Kiempunt Limburg

Ik beantwoordde "5 Vragen aan ..... " bij Kiempunt Limburg, het Agro Food Netwerk. Ik kreeg het stokje overgedragen van Leo Verbeek. Er stonden de afgdelopen anderhalf jaar leuke verhalen tussen. Een belangrijke innovatie is Bokashi. ..........  Meer lezen? Klik hier.
  • Aangemaakt op .

Provinos adviseert Bokashi voor Gemeenten, Waterschappen e.a.

Philippe hielp mee en adviseerde bij verschillende gemeenten in Nederland over het maken van Bokashi en deze bodemverbeteraar bij boeren aan de bodem terug te geven. Dat het werkt blijkt, ook bij Gemeente Berg & Dal. Lees verder
  • Aangemaakt op .

Bokashi openen bij het IKL

Onder de titel "Bijeenkomst over de rol van reststromen uit het landschapsbeheer in de ‘kringlooplandbouw’ organiseert het IKL het openen van de Bokashihoop die we samen hebben opgezet met maaisel van NatuurMonumenten. Vrijdag 20 maart vanaf 12.30u in Vijlen. Bekijk in deze link de hele uitnodiging. I.v.m. de situatie roondom Corona werd deze bijeenkomst tot nader order uitgesteld. Ergens in de zomer of het najaar zullen we hier meer over laten horen.

Van het opzetten van deze Bokashi-hoop werd een mooi en informatief filmpje gemaakt. Bekijk het filmpje hier.

  • Aangemaakt op .

Bio-Inspiratiedag op Vredepeel

Op donderdag 4 juli presenteert Provinos alles over Bokashi in de kringlooplandbouw tijdens de eerste BIO-Inspiratiedag, georganiseert door BiologischLimburg., Klik hier voor programma en uitnodiging.
  • Aangemaakt op .

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.
  • Judith van Andel: 06 22 70 81 10
  • Philippe van der Grinten: 06 12 50 80 94
  • Genrayweg 39 5916 NG Venlo
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies